Fekete szedres pite
sponsored links
Megint hódoltam a piték iránti szenvedélyemnek. Ki kellett használjam hogy Anyukám kérte süssek már olyan almás pitét. Tudom azt a finomat. Hát igen, de egy a családnak édes kevés, kettõ egyformát sütni snassz. Gondoltam elfogyasztok egy kis fekete szedret. Igazából a friss szeder nem így mutatott volna pitében, de a fagyasztottal is nagyon finom volt. Mondhatni kicsit olyan friss darabos lekváros. A szeder kicsit összeesett, de megmaradt nagyobbacska darabokban. De elég levet eresztett hogy kicsit lekváros jellege legyen. Új tésztát próbáltam ki, finom volt, de a tökéleteset még mindig keresem.
Fekete szedres pite:
Tészta:
1 csésze vaj
2 és 1/4 csésze liszt
1 tk só
8-10 ek hideg víz
A vajat elmorzsolom a liszttel, nagyon de nagyon gyorsan. Hozzáadom a sót és a hideg vizet és tésztát gyúrok belõle. Beteszem a hûtõbe 30 percre. Majd utána ketté veszem, kinyújtom, beleteszem a formába, megszurkálom villával, majd ismét beteszem a hûtõbe. Majd beleteszem a tölteléket, kinyújtom a másik darab tésztát lefedem vele. Készítek néhány nyílást rajta, hogy a gõz kimehessen. Lekenem tojással. A két tészta közötti részt is lekenhetjük vele úgy biztosan összetapad. Én csak villával összenyomkodtam. 45-50 percet sütöm a 200 fokra elõmelegített sütõben.
Találtam egy szuper piteformát. Teflonos és úgy van kialakítva hogy a közepét ki lehet emelni. Így megsül a pitém, hagyom 5-10 percet állni és lazán kiemelem belõle. Jó vétel volt az biztos nagyon meg vagyok vele elégedve :)
Töltelék: ...