Fekete ribizlis & feketeribizli-borsos jégkrém
sponsored links
A már posztolt trüffelen kívül egy jégkrémben is kipróbáltam a nemrég szerzett izgalmas új fûszert, a feketeribizli-borsot (bõvebben itt írtam róla). A kiindulópont egy fõzött, fehér csokis fagyialap volt: így azt is meg tudtam nézni, hogy mûködik a feketeribizli-bors az étcsoki után a fehér csokival. Hát szerintem egész egyszerûen fenomenálisan: én magában nem szeretem a fehér csokit (na jó, kivéve a karamellizált verziót...), mert túl édes, túl tömény - kell valami, ami ezt ellensúlyozza. Na a feketeribizli-bors pont ezt teszi: a gyümölcsös, citrusos, fûszeresen csípõs íze szépen egyensúlyba hozza a fehér csoki alap édességét.
A jégkrémet én még egy kis feketeribizli-pürével márványoztam, és hab a tortán a szép pink csokiburok, ami nem E betûknek, hanem liofilizált feketeribizli-pornak köszönhetõ.
Na persze akkor se kattintsatok el rögtön, ha épp nincs egy kis feketeribizli-bors kéznél! Anélkül is készíthetünk finom jégkrémet a fõzött fehér csokis fagyialapból kiindulva, ha valamilyen savanykás gyümölcspürével márványozzuk (lehet fekete ribizli helyett málnával, meggyel, pirosribizlivel pl.)!
Hozzávalók kb. 4-5 mini jégkrémhez:
Fagyialap:
- 1 dl tej
- 0,5 dl habtejszín
- 80 g fehér csokoládé
- 1 tojássárgája ...