FEKETE QUINOÁS, MAGBUNDÁS FASÍRTRÚD

2017-11-21

sponsored links


Hozzávalók 8 x 32 cm-es bordaformához:

  • 10 dkg fekete quinoa
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • frissen õrölt bors
  • morzsolt majoránna

a formához:

  • zsír
  • tökmag
  • napraforgómag
  • szezámmag
  • fekete szezámmag
  • lenmag




  • A quinoát megmostam, és a térfogatához képest bõ kétszeres mennyiségû, enyhén sós vízben megfõztem.
  • Hagytam langyosra hûlni.
  • A vöröshagymát megpucoltam, egészen apróra kockáztam.
  • A petrezselymet felaprítottam.
  • A húst a kétféle hagymával, a tojással, a quinoával, a petrezselyemzölddel és a fûszerekkel egynemûvé dolgoztam.
  • A formát alaposan kizsíroztam, és gazdagon megszórtam a magvakkal.
  • Beleadagoltam és szépen elegyengettem benne a masszát, majd elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 45 percig sütöttem.
  • A formából sütõpapírral bélelt tepsire fordítottam, és 15 percre még visszatettem a sütõbe.
  • Miután kihûlt, szeletekre vágva, fõzelék vagy saláta mellé kínáltam.



A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júliusi számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/11/fekete-qu...

sponsored links

Keres?s