FEKETE QUINOÁS, MAGBUNDÁS FASÍRTRÚD
sponsored links
Hozzávalók 8 x 32 cm-es bordaformához:
- 10 dkg fekete quinoa
- só
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 tojás
- 1 vöröshagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- frissen õrölt bors
- morzsolt majoránna
a formához:
- zsír
- tökmag
- napraforgómag
- szezámmag
- fekete szezámmag
- lenmag
- A quinoát megmostam, és a térfogatához képest bõ kétszeres mennyiségû, enyhén sós vízben megfõztem.
- Hagytam langyosra hûlni.
- A vöröshagymát megpucoltam, egészen apróra kockáztam.
- A petrezselymet felaprítottam.
- A húst a kétféle hagymával, a tojással, a quinoával, a petrezselyemzölddel és a fûszerekkel egynemûvé dolgoztam.
- A formát alaposan kizsíroztam, és gazdagon megszórtam a magvakkal.
- Beleadagoltam és szépen elegyengettem benne a masszát, majd elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 45 percig sütöttem.
- A formából sütõpapírral bélelt tepsire fordítottam, és 15 percre még visszatettem a sütõbe.
- Miután kihûlt, szeletekre vágva, fõzelék vagy saláta mellé kínáltam.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júliusi számában is.