FEKETE KAGYLÓ FEKETE TÉSZTÁVAL...
sponsored links
Sajnos nem vagyunk tenger lakta nép, így nem is igazán vagyunk, tenger gyümölcseit kedvelõ társadalom. Habár ahogy egyre jobban begyûrûznek kis Hazánkba a gasztronómiai forradalmam, egyre jobban népesedik azoknak a tábora, akik már nem mondanak nemet a pikkelyes, vagy a páncélos egyedeknek. Így vagyok én is ezzel. Évekkel ezelõtt, fogalmam sem lett volna, hogy mit kezdjek egy háló kagylóval... Most meg annál jobban. Azt gondoltam, hogy ez egy igazán bonyolult technika, amihez tuti nem elég egy egyszerû háziasszony, egyszerû fakanala. Dehogyis nem! Semmi furfang és semmi fakszni. Egyszerû, kb. 15 perces mutatvány az egész. Elhiszed? Ha szereted a kagylót, tégy egy próbát. Megéri. És ami kikerekedik belõle, nos az egy csoda. Pikáns, könnyed és tengerparti...
Hozzávalók 2 személyre: 1 kg friss fekete kagyló / Metro /, 25 dkg tintahal tintájával színezett metélt tészta / Aldi-s /, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl fehérbor, 1 dl ...