Fekete harcsa tejfölös-zöldséges szószban.
sponsored links
Eddig csak afrikai harcsát vásároltam, és annak a húsát nemcsak harcsapaprikásnak, de levesnek, és fûszeresen megsütve is nagyon szeretjük. Fekete harcsáról ugyan már hallottam, de eddig még nem kóstoltam. Nemrégiben egy ismerõsöm jóvoltából sikerült közelebbi kapcsolatba kerülni eme hallal is. A fekete harcsáról csakis annyit tudok elmondani, hogy a húsa sokkal jelentéktelenebb, ízetlenebb mint az afrikai harcsáé, de fûszerezéssel igen ízletessé tudjuk varázsolni. Én most egy hagymás-tejfölös-szószos alapot készítettem, majd abban fõztem puhára a harcsát, végül pedig elõpárolt mexikói zöldségkeverékkel rotyogtattam össze. Köretként rizst készítettem hozzá, de ízlés szerint krumplipürével, vagy kifõtt tésztával is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg fekete harcsa
1 nagy vöröshagyma
3 dl fehérbor
3 dl víz ...