Fekete-erdõ torta - Férjem születésnapjára ?

2018-02-08

sponsored links

Az egyik legismertebb és legkedveltebb torta, gyakorlatilag az egész világon ismerik. Kétségkívül a csokoládés tészta, tejszínhab és meggy nagyon kombináció.  
Január 28-án volt a férjem születésnapja, a tortát akkor készítettem. Eddig mindig cukrászdában vettük a Fekete-erdõ tortát, de úgy gondoltam, hogy most én készítem el. Életemben elõször... Nem követtem semmilyen receptet, de mivel ettem már többször is ilyen tortát, tudtam, hogy nagyjából mik kellenek hozzá és saját ízlés alapján állítottam össze. Bevallom, olyan kíváncsi voltam rá, hogy sikerült... vasárnap ebéd után alig vártam, hogy felszeleteljük és megkóstoljuk. Igazán nem akarok "kérkedni", de nagyon jól sikerült, nagyon finom lett! A férjem, szüleim és én is 2-2 kisebb szeletet ettünk egymás után, annyira jól esett. 







Hozzávalók a tésztához:
18 cm-es kapcsos tortaformához
5 tojás
10 dkg kristálycukor
3 dkg holland kakaópor
7 dkg finomliszt

A meggyes krémhez:
2 dkg vaníliás pudingpor (20 g = fél tasak)
13-15 szem meggy 
1,5 dl meggylé
(ha meggybefõttel készítjük, akkor nem szükséges hozzá cukor,
de ha friss meggyel készül, akkor adjunk hozzá kb. 2 dkg kristálycukrot)

A tejszínhabhoz:
4 dl hûtött habtejszín
1 csomag habfixáló
3 dkg porcukor
+ 2 dkg holland kakaópor

A díszítéshez:
7 szem meggy
10 dkg étcsokoládés torta dara


A pöttyös-virágmintás English Rose tortatál megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:




 
Elkészítés:
  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat. Végül 2-3 részletben beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet is és óvatosan összeforgatjuk a habbal.
  2. Sütõpapírral kibélelt tortaformába egyengetjük és elõmelegített 170 fokos légkeveréses sütõben tûpróbáig sütjük. Süteményes rácsra tesszük hûlni, majd levesszük róla a sütõpapírt és 3 egyforma szeletre vágjuk. (Külön-külön is meg lehet sütni a 3 lapot: ekkor 3 egyforma részre osztjuk a tésztamasszát és így sütjük ki egyenként a sütõpapírral kibélelt formában, elõmelegített 170 fokos légkeveréses sütõben kb. 7 percig vagy tûpróbáig.)  
  3. A meggykrémhez a meggyet, pudingport, meggylét simára keverjük egy kis lábasban, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve besûrítjük. Kavargatva félig kihûtjük, majd ráöntjük az elsõ tortalapra, egyenletesen elsimítjuk, ráhelyezzük a második tortalapot és így hagyjuk legalább 30 percig, hogy megdermedjen.
  4. A hideg habtejszínt kissé felverjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, beleszitáljuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Majd jó 4 evõkanálnyit kiveszünk belõle, ehhez szitáljuk a kakaóport, összekeverjük és  rákenjük a második tortalapra a kakaós krémet. Erre jön a harmadik tortalap. A fehér habbal lekenjük a torta tetejét, majd vékonyan az oldalát is. A maradék kis tejszínhabot nyomózsákba tesszük és feldíszítjük vele a torta tetejét - ráhelyezünk pár szem meggyet is. A torta oldalát étcsokidarával hintjük be. 



 Fotózás közben a szõke hercegem feje is megjelent... ?

          

Jó étvágyat! 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2018/02/fekete-...

sponsored links

Keres?s