Fejtettbableves
sponsored links
A bab az egyik legnagyobb területen termelt és az egyik legértékesebb emberi táplálékot adó növény. Õshazája Mexikó ahol az indiánok eledele volt. Koncentrált ételnek minõsült mindig, mert nagyon tápláló. Amerikában jelenleg is a szinte naponta fogyasztott ételek, köretek közé tartozik - persze a szárazbab. Nálunk a frissen kifejtett gyenge új bab is nagyon kedvelt és persze a szárazbab is és a zöldbab is.
Hozzávalók: 4 adaghoz
40 dkg gyenge fejtettbab, 2 nagyobb sárgarépa, 1 fehérrépa, kisebb zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, 4 szál csípõs debreceni, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, 1/2 dl olaj, só, bors, õrölt pirospaprika, egy fél csokor friss tárkony, (vagy morzsoltból 1 ek.) petrezselyem, zellerzöld
A babot kifejtem megmosom, a zöldségeket megpucolom és kockára vágom, a debrecenit karikára. A hagymákat apróra vágom és az olaj felében megdinsztelem, beleteszem a fokhagymát is a zöldséget és a babot is, sózom, borsozom. Párolom ...