Fejtettbab leves

2011-08-28

sponsored links

Ebbõl legalább négy adagot fõzzünk, mert bablevest nagy fazékkal kell fõzni, és aztán rájárni pár napig, vagy vendéget hívni rá...
Tehát hozzávalók egy hat literes lábasnyi bableveshez:

fél liter fejtett bab ( a szegedi piacon literrel mérik(-ték) a fejtett babot.
Ja hogy nem tudod, milyen az a fejtett bab? Hát a fejtett bab a nagyszemû megérett, de még meg nem száradt hüvelyû futóbab még hajlékony babhüvelyébõl kifejtett babszem. Ezek a szemek még nem kemények, ha belenyomod a körmöd, akkor belemegy, de nem puha, nem zöld, de nem is száraz.
fél kg krumpli
egy füstölt csülök vagy szép szál füstölt kolbász, vagy füstölt sonka feldarabolva
egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 szál gyökér
1 teáskanál só ( persze kóstolgasd hgy nem sótlan-e, ha igen, akkor tegyél még bele)sõt lehet, hogy nem is kell bele, mert a csülök-sonka lé sós. Sõt az is lehet, hogy nagyon sós. Kóstoljuk meg, és ha igen, akkor hígítsuk vízzel mindeaddig, ameddig élvezhetõ sós ízû nem lesz.Magyarul öntsünk 1 dl sonkalevet a lábasba, és hígítsuk annyi vízzel, hogy ...

Folytats a blogon ... konyhaikezdetek.blogspot.com/2011/08/...

sponsored links

Keres?s