Feijoada...Mari módra.

2017-12-03

sponsored links

Rokonunk családjánál lakik Sarah --brazil leány--csere-diákként.Tüneményes,okos,fõzös csajszi.Meglátogattuk Õket,és én meglepinek egy brazil kaját akartam készíteni.Utána olvastam mit tudnék csinálni---feijoadara esett a választás...leírás pedig számtalan.Megtudtam ezt vidékenként máshogy fõzik....ezért Mari módra készült.
Legnagyobb meglepetésemre õ is ezt készítette...összehasonlítottuk, nagyon megdícsért,hogy
finomra sikeredett a Mari módra változat....boldog voltam nagyon,örültünk,hogy ugyanazt készítettük!!
Errõl az ételrõl még annyit ...hogy a mi sóletünkhöz is tudnám hasonlítani.
Olvastam----ezt az ételt az afrikai rabszolgák vitték az országba.....kalória értéke is bizonyítja.
A receptek fekete babbal készültek,én nem kaptam--így óriás lóbabra esett a választás.
Készítsétek el--saját ízvilágotok szerint.







Hozzávalók---ahogy én készítettem.

  • 30 dg lóbab...elõzõ nap beáztatva
  • 25 dg házi füstölt kolbász..nagyobb darabra vágva
  • 30 dg házi füstölt comb ez is 
  • 30 dg csirkecomb..félbe vágva
  • 20 dg szûzérme...ez is
  • 2 szelet házi füstölt szalonna...csíkozva
  • 2 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kanálparadicsompüré
  • só,bors,chilipehely...pici házi vegeta
  • 5-6 babérlevél
  • petrezselyem
  • narancs 2 - 3 db
  • rizs...ízlés szerinti mennyiség

  • Kisütöm a szalonnát..mellette kérgesítem a szüzet,csirkét,kolbászt.Kiszedem.Ebbe az edénybe folytatom a cikkekre vágott hagymával,fokhagymával...püré megy hozzá,majd  bab és a husok,külön beáztatott fél órát fõzött füstölt cucc is,annyi víz,hogy ellepje--ízesítem..hozzáadtam 3 szelet narancsot.Felforraltam és egy fedeles jénaiba öntöttem....majd sütõbe tettem.
  • Itt addig fõdögélt,míg a bab megpuhult.
    Tálaláskor egy nagy csokor petrezselyem és narancsdarabok kerültek rá....isteni finom,különleges ízvilág!!!!!!!!!
    Leírások szerint a rizst külön tálalják mellé.

    Sarah --úgy készítette,hogy a babot a kolbásszal,szalonnával fõzte,sütötte....narancsot tála-
    láskor adta hozzá,a húst is külön sütötte.



















    Sarah munkája....csak a maradékot tudtam fotózni,mert sokan voltunk.




    Jó étvágyat kívánok...MARI


      Folytats a blogon ... marizei.blogspot.com/2017/12/feijoada...

      sponsored links

      Keres?s