Feijoada...Mari módra.
sponsored links
Rokonunk családjánál lakik Sarah --brazil leány--csere-diákként.Tüneményes,okos,fõzös csajszi.Meglátogattuk Õket,és én meglepinek egy brazil kaját akartam készíteni.Utána olvastam mit tudnék csinálni---feijoadara esett a választás...leírás pedig számtalan.Megtudtam ezt vidékenként máshogy fõzik....ezért Mari módra készült.
Legnagyobb meglepetésemre õ is ezt készítette...összehasonlítottuk, nagyon megdícsért,hogy
finomra sikeredett a Mari módra változat....boldog voltam nagyon,örültünk,hogy ugyanazt készítettük!!
Errõl az ételrõl még annyit ...hogy a mi sóletünkhöz is tudnám hasonlítani.
Olvastam----ezt az ételt az afrikai rabszolgák vitték az országba.....kalória értéke is bizonyítja.
A receptek fekete babbal készültek,én nem kaptam--így óriás lóbabra esett a választás.
Készítsétek el--saját ízvilágotok szerint.
Hozzávalók---ahogy én készítettem.
Kisütöm a szalonnát..mellette kérgesítem a szüzet,csirkét,kolbászt.Kiszedem.Ebbe az edénybe folytatom a cikkekre vágott hagymával,fokhagymával...püré megy hozzá,majd bab és a husok,külön beáztatott fél órát fõzött füstölt cucc is,annyi víz,hogy ellepje--ízesítem..hozzáadtam 3 szelet narancsot.Felforraltam és egy fedeles jénaiba öntöttem....majd sütõbe tettem.
Legnagyobb meglepetésemre õ is ezt készítette...összehasonlítottuk, nagyon megdícsért,hogy
finomra sikeredett a Mari módra változat....boldog voltam nagyon,örültünk,hogy ugyanazt készítettük!!
Errõl az ételrõl még annyit ...hogy a mi sóletünkhöz is tudnám hasonlítani.
Olvastam----ezt az ételt az afrikai rabszolgák vitték az országba.....kalória értéke is bizonyítja.
A receptek fekete babbal készültek,én nem kaptam--így óriás lóbabra esett a választás.
Készítsétek el--saját ízvilágotok szerint.
Hozzávalók---ahogy én készítettem.
- 30 dg lóbab...elõzõ nap beáztatva
- 25 dg házi füstölt kolbász..nagyobb darabra vágva
- 30 dg házi füstölt comb ez is
- 30 dg csirkecomb..félbe vágva
- 20 dg szûzérme...ez is
- 2 szelet házi füstölt szalonna...csíkozva
- 2 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanálparadicsompüré
- só,bors,chilipehely...pici házi vegeta
- 5-6 babérlevél
- petrezselyem
- narancs 2 - 3 db
- rizs...ízlés szerinti mennyiség
Itt addig fõdögélt,míg a bab megpuhult.
Tálaláskor egy nagy csokor petrezselyem és narancsdarabok kerültek rá....isteni finom,különleges ízvilág!!!!!!!!!
Leírások szerint a rizst külön tálalják mellé.
Sarah --úgy készítette,hogy a babot a kolbásszal,szalonnával fõzte,sütötte....narancsot tála-
láskor adta hozzá,a húst is külön sütötte.