Fehérspárga bacon köntösben, velesült gombával, krumplival, paradicsommal, medvehagymával és majonézzel
sponsored links
Fehér spárga bacon köntösben, velesült gombával, petrezselymes krumplival, paradicsommal, medvehagymával és majonézzel
Beindult a spárga szezon. Az étel azdag körettel készült, még medvehagyma is került bele.
Hozzávalók:
1 csomag (50 dkg: 8 db síp) fehér spárga 4 szelet bacon 2 db nagyobb csiperke gomba 4 db krumpli 2 db paradicsom 4 levél medvehagyma só õrölt fekete bors 1 tk cukor 1 mk citromlé 1 ek napraforgó olaj 4 szál petrezselyem 2 ek majonéz
Elkészítés:
A krumplikat elõfõzöm, megpucolom. A gombák törzsét kitöröm.
A spárga sípokat megpucolom, végüket levágom. Enyhén sós, cukros, citromos vízben 5 percig fõzöm.
Egy nagy nyél nélküli serpenyõbe helyezem a spárgákat, mellé a gombát, krumplit és paradicsomot. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat. 200 C fokon 30 percig sütöm. (A zöldségeknek kevesebb is elég lenne, de a bacont muszáj megsütni.)
Tálaláskor szedek a tányérra 2 köteg spárgát, 2 db krumplit petrezselyemmel megszórva, 1 db gombát és 1 db paradicsomot. Teszek mellé medvehagyma levelet, s nyomok a tányérra majonézt.
Beindult a spárga szezon. Az étel azdag körettel készült, még medvehagyma is került bele.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplikat elõfõzöm, megpucolom. A gombák törzsét kitöröm.
A spárga sípokat megpucolom, végüket levágom. Enyhén sós, cukros, citromos vízben 5 percig fõzöm.
Egy nagy nyél nélküli serpenyõbe helyezem a spárgákat, mellé a gombát, krumplit és paradicsomot. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat. 200 C fokon 30 percig sütöm. (A zöldségeknek kevesebb is elég lenne, de a bacont muszáj megsütni.)
Tálaláskor szedek a tányérra 2 köteg spárgát, 2 db krumplit petrezselyemmel megszórva, 1 db gombát és 1 db paradicsomot. Teszek mellé medvehagyma levelet, s nyomok a tányérra majonézt.