Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással, párolt rizzsel és zöldségekkel
sponsored links
Fehérspárga bacon köntösben kapros joghurt mártással, párolt rizzsel és zöldségekkel
Imádom a spárgát. Sajnos lassan itt a szezon vége.Hozzávalók:
- 25 dkg (4 db) fehérspárga
- 6 szelet (10 dkg) bacon
- 1 csésze rizs
- 4 szál petrezselyem
- 1 csésze vegyes zöldségkeverék
- 2 ek natur joghurt
- 2 szál kapor
- só
- õrölt fekete bors
- 1 mk cukor
- 1 ek olívaolaj
A rizst a fõzés elõtt néhány órával beáztatom.
A spárgákat megpucolom, a végeket levágom, sós, cukros vízben elõfõzöm. A rizst és a zöldségeket megpárolom. A petrezselymet, kaprot aprítom.
A spárgákat betekerem a baconba, olajban megsütöm.
Tálaláskor a spárgákat a tányérra teszem, meglocsolom a kapros joghurttal, mellé teszek formázva petrezselymes rizst és zöldségeket.Díszítem egy kaporszállal.