Fehérpecsenye egyszerûen
sponsored links
Hihetetlenül egyszerû egy-egy szaftos, ízletes hús elkészítése. Hozzávalók tekintetében ez szintén minimális bevásárlást igényel. A baconbe tekert spárga mellé (vagy éppen a hús mellé) ízletes fehérpecsenye készült.
MI A FEHÉRPECSENYE?
A fehérpecsenye a marha vagy borjú hátsó combjának a része.
Hozzávalók 2 személyre:
2 db 20 dkg-os fehérpecsenye
5 dkg vaj
só
frissen õrölt fekete bors
Sütés utáni sózáshoz Fleur de sel grande
Elsõ lépésben tisztázzuk, hogy milyen húst szeretnénk készíteni. Véreset vagy jól átsütöttet? Ehhez adok egy kis segítséget most.
Rare/véres: 52°C 2 perc oldalanként
Medium/ rózsaszínre sütött 60°C 3-4 perc oldalanként
Well done/ átsült teljesen átsült 75-80°C 5-6 perc oldalanként
A húst szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyõben vajat hevítünk és amikor felolvadt, a serpenyõ pedig átforrósodott akkor tesszük bele a hússzeleket. Csupán egyszer forgatjuk. Én a mediumra sütött változatot kedvelem, ezért 3 percig sütöttem a húst. Minden egyes sütésnél figyelembe kell venni a hús vastagságát és minõségét. Így eltérõ lehet az idõ oldalanként.
Miután megfordítottuk a húst és a másik oldala is 3 percig sült, azután kiszedjük egy tányérra, enyhén megsózzuk Fleur de sel frande sóval és alufóliával letakarva 5 percig pihentetjük.
Ezután azonnal tálaljuk a hozzá passzoló körettel!