Fehérjében gazdag energia golyók (nyers, laktózmentes, gluténmentes, vegán)

2017-10-24

sponsored links

Készültünk a hétvégére a fiúkkal, hogy amíg nem ér ide az esõs idõ, addig kihasználjuk az alkalmat, hogy ha ilyen csodálatos környékre költöztünk, akkor túrázunk egy kicsit. Csak lazán, semmi kötöttséggel, ahogyan egy 1.5 és egy 4 éves tempójában haladni tudunk. Vasárnap délelõttre esett a választásunk, amikor már kicsit borús volt az idõ, de még száraz és a közeli Jegenye-völgy kiváló kiránduló hely kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Pakoltunk szendvicseket, gyümölcsöt, na és persze az elengedhetetlen energiagolyókat, amik energiát, jókedvet szolgáltatnak ilyen kirándulásokon. Persze ezeknek a dolya jojóknak ? – Ákos így hívja õket –  elkészítésük is gyerekbarát, legalábbis nálunk Ádi és Áki nagyon szeretnek részt venni benne.

És mitõl fehérjében gazdag a golyó? Mert van benne dió (15 g fehérje/100 g), kesudióvaj (18 g fehérje/100 g), napraforgómag (19.3 g fehérje/100 g), lenmag (18 g fehérje/100 g) és a Veganz rózsaszín fehérje (protein) pora (zöldborsófehérjével), ami 29 g fehérjét szolgáltat/100 g. A zöldborsófehérjén kívül tartalmaz céklaport (ettõl szép rózsaszín), lucuma port, yacon gyökér port, darált goji bogyót, homoktövis port, aswaganda port, eper port és vaníliát. A gyümölcsöknek hála fantasztikus az illata és az íze is. A golyók készítése közben folyamatosan szagolgattuk a fiúkkal a tasakban lévõ port. ?

Ha nincsen ilyen porotok, nélküle is elkészíthetitek, de tehettek bele más superfood port vagy akár kakaót is, amit találtok a kamrátokban. ?

Fehérjében gazdag energia golyók (nyers, laktózmentes, gluténmentes, vegán)
 
Elõkészítési idõ
Fõzési idõ
Teljes idõ
 
Könnyen elkészíthetõ, nyers datolyagolyó falatok tízóraira vagy kiránduláshoz.
Szerzõ:
Recept típusa: snack, datolyagolyó, nyers
Konyha: vegán, gluténmentes
Adag/mennyiség: 20-25 darab
Hozzávalók
  • 235 g friss datolya, kimagozva
  • 115 g dió
  • 75 g napraforgómag
  • 3 evõkanál kókuszreszelék
  • 2 evõkanál víz
  • 1 evõkanál lenmag
  • 1 evõkanál kesudióvaj
  • 3 teáskanál Veganz zöldborsófehérje por
  • 2 teáskanál extra szûz kókuszzsír
Elkészítés
  1. Tegyük robotgépbe a diót, a napraforgómagot, és daráljuk kis darabos állagúra.
  2. Ekkor adjuk hozzá a kimagozott datolyát és az összes többi alapanyagot.
  3. Addig dolgoztassuk a robotgépet, amíg a massza enyhén ragacsossá (kissé zsírossá a kókuszzsír miatt) válik (állítsuk le a gépet és ellenõrizzük az állagot).
  4. Formázzunk golyókat a masszából.
  5. Zárt dobozban, hûvös helyen, hõtõben 10-12 napig eláll (de addig úgysem fog tartani).
Jegyzetek
A kesudióvaj helyett mandulavajat vagy földimogyoróvajat is használhatunk.
Ha nem tudtok beszerezni friss datolyát, jó a szárított is, csak jó minõségû legyen. A szárítottat érdemes 10-15 percre meleg vízbe áztatni használat elõtt. Leszûrve, kimagozva tegyük a datolyát a robotgépbe.
3.5.3226

Áki zsurmikéz benyúl ?

Ádi zsurmikéz benyúl ?


Folytats a blogon ... www.zizikalandjai.com/2017/10/feherje...

sponsored links

Keres?s