Fehércsokoládés sajttorta szederzselével
sponsored links
Ha kedvelitek a sajttortákat és tudni szeretnétek milyen is az igazán finom sajttorta, akkor feltétlenül készítsétek el ezt. Szavamra, könnycsorgatóan jó :-)
Hozzávalók egy 19 cm átmérõjû tortácskához:
Az alaphoz:
10 dkg kekszmorzsa
2-3 kanál cukor
4 kanál durvára darabolt mandula
7-9 dkg olvasztott vaj
A töltelékhez:
25 dkg krémsajt
10 dkg fehér csokoládé
1 tojás
1,5 kanál étkezési keményítõ
1 dl tejszín
A tetejére
20 dkg szeder (akár fagyasztott is)
5-6 dkg cukor
1 bögre víz
1 kanál zselatin
A kekszmorzsát összevegyítjük a cukorral és a mandulával, majd az olvasztott vajjal. Kibélelünk sütõpapírral egy kapcsos tortaformát, majd beleszórjuk a kekszmorzsát és alaposan belenyomkodjuk. Az elegyengetéshez használhatunk egy bögrét is, annak a fenekével szépen összepréselhetjük a hozzávalókat.
180 C fokon 7-8 percig sütjük.
Amíg az alap sül elkészítjük a tölteléket.
A csokoládét felaprítjuk és vízgõz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hûtjük.
A krémsajtot alaposan összekeverjük a többi hozzávalókkal, majd a langyos csokoládéval és ráöntjük a kekszalapra. 30-35 percig tovább sütjük, amíg a teteje már rózsaszínû de ha megnyomjuk az ujjbegyünkkel akkor még remegõsen puha.
A szedret feltesszük fõni a cukorral és a vízzel, pár perc alatt megvan, akkor szitán áttörjük. A langyos szederpüréhez adjuk a zselatint, majd forrpontig hevítjük (figyelem, ne forraljuk!) és ráöntjük a kihûlt süteményre. Pár órára hideg helyre állítjuk, vízbe mártott éles pengéjû késsel szeleteljük.