Fehércsokoládés meggylekvár
sponsored links
A Meggylekvár-trilógia harmadik része. Jellemzés: jó édes, enyhén vaníliás beütésû, de savanykás jellegét megtartó lekvár.
Megjegyzés: A cukor és a csokoládé aránya ízlés szerint változtatható: lehet növelni a csokoládé mennyiségét és csökkenteni a cukorét.
Fehércsokoládés meggylekvár (cukorral)
Hozzávalók: 1,5 kg meggy (tiszta tömeg, kimagvalás után), 25 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, késhegynyi szalicil.
Elkészítése: A kimagvalt meggyet tetszés szerint ledaráljuk vagy botmixerrel pürésítjük, és odatesszük fõni. Miután fölforrt, kb. 5 percig fõzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, és együtt is fõzzük 10-15 percig. Ekkor hozzáadjuk a darabokra tördelt fehér csokoládét, állandóan kavargatva hagyjuk, hogy jól megolvadjon benne, majd félrevesszük a lángról, és belekavarjuk a szalicilt. Forrón üvegekbe adagoljuk, ledugaszoljuk, fejtetõre állítjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihûlni.