Fehércsokoládés kókuszos golyó
sponsored links
Hozzávalók: 20-22 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1 teáskanál vanília kivonat;
a bevonathoz: 20 dkg fehér csokoládé, 3 evõkanál olaj;
a szóráshoz: 2-3 evõkanál kókuszreszelék, pár csepp kék színû ételfesték.
Elkészítése: A tejszínt a vajjal forralni tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vajat meg a vanília kivonatot. Mikor felforrt beleszórjuk a kókuszreszeléket, összekavarjuk, 1-2 percig tartva a tûzön, majd félrehúzzuk és mikor lehûlt, 1 órára hûtõbe tesszük dermedni. Nedves kézzel kisebb diónyi méretû golyókat formázunk, majd 10 percre fagyasztóba tesszük. A fehércsokoládét vízgõz fölött felolvasztjuk, belekavarjuk az olajat. A kókuszreszelékre csöpögtetjük az ételfestéket és egy kanállal addig kavarjuk, míg az egész kékre színezõdik. A golyókat kivesszük, mindegyikbe egy-egy fogpiszkálót szúrunk és egyenként a csokoládéba mártjuk,majd azonnal megszórjuk a kék kókuszreszelékkel és egy hungarocell lapba szúrva dermedni hagyjuk. Mikor a csokoládébevonat megdermedt, kihúzzuk a fogpiszkálókat és fémdobozban, hûvös helyen(nem hûtõben) tároljuk.
Megjegyzés. A kókuszreszeléket fehéren is hagyhatjuk, vagy használhatunk színes szórócukrot helyette.