Fehércsokoládé-leves
sponsored links
Hozzávalók 4-5 tányérhoz :
6 deci tejszín
6 deci tej
1 szál rozmaring
30 deka fehér csokoládé
2 evõkanál étkezési keményítõ
Gyümölcsnyárshoz:
- kedvünk szerint bármilyen gyümölcs
nálam : alma, narancs, banán
Elkészítése :
A tejszínt a tej felével és a rozmaringággal felforralom.
A többi tejet az étkezési keményítõvel simára keverem.
Állandó keverés mellett a rozmaringos forró tejhez adom.
Néhány perc múlva kb 2-3 perc alatt egy kissé besûrûsödik, ekkor leveszem a tûzrõl és belekeverem a feldarabolt csokoládét.
Addig keverem habverõvel, míg a csoki teljesen el nem olvad a tejes levesben.
Lefedem és hagyom hogy langyosra hûljön.
Közben , egy hurkapálcikára szeletelt gyümölcsöket húzok ízlés szerint.
A csokoládé levest tálalhatjuk, langyosan, vagy teljesen hidegen amit gyümölcsnyárssal kínáljuk.
Fogyasztáskor a darabolt gyümölcsöket belerakjuk a levesbe és így fogyasztjuk.
Karácsonykor, megszórhatjuk a levesünket egy csipetnyi mézeskalács fûszerrel, igazán ünnepi hangulatú levest fogunk így kapni, ami nem csak finom, hanem különleges is az ünnepi asztalunkon.
Jó étvágyat !