Fehércsokis tejszínhabos cseresznyetorta
sponsored links
Hozzávalók a kávés piskótalaphoz: 7 tojás, 7 evk. cukor, 2 evk. kakaó, 1 evk. nesszkávé, 7 evk. liszt, 1/2 tasak sütõpor.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, aztán rendre hozzáadjuk a sárgákat, a kakaót, a kávéport, meg a sütõporos lisztet. Egy 28 cm átmérõjû tortaformát sütõpapírral kibélelünk, ebbe töltjük a masszát, majd elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük.
Ha kihûlt kettévágjuk és vajas pudingos krémmel töltjük.
Hozzávalók: 500 ml tej, 1 tasak eperízû pudingpor, 200 g cukor, 200 g vaj. Még 200 g keksz.
A pudingot megfõzzük, kihûtjük. A cukrot a vajjal habosra kavarjuk, majd a pudinggal összevegyítjük.
Ezzel a krémmel töltjük be a piskótalapot. Miután felét a krémnek rásímítottuk a piskótára, kis kerek kekszecskékkel rakjuk ki. Erre tesszük a második adag krémet, aztán betakarjuk a második piskótalappal.
Tetejét 2 evk. barackízzel lekenjük, majd kirakjuk sok sok kimagolt cseresznyével(1 kg).
Rá fehércsokis tejszínhabos krémet símítunk.
Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 500 g fehércsoki, 2 tasak zselatin.A tejszínt forráspontig melegítjük, tûzrõl levéve hozzáadjuk a feldarabolt fehércsokit és símára keverjük, kihûtjük. A zselatint 200 ml vízbe áztatjuk, majd mikróban felmelegítjük és úgy töltjük a krémhez. Azonnal a tortára öntjük, másnapig a jégszekrényben pihentetjük.
Pillecukorral, cseresznyével meg színes bonbonokkal díszítjük.