Fehércsokis málnakrémes torta

2018-06-07

sponsored links

Na most hosszú lesz a recept, de megéri végig görgetni, mert raktam fel pár esküvõi képet... :)
Múlt héten életem legszebb esküvõjén voltam.... gyönyörû volt a menyasszony, a ruhája, a haja.. a dekoráció...mintha Pinterestrõl lépett volna ki :)) legalábbis hozzám nagyon közel áll ez a stílus.
Na és a helyszín...hát igen... konkrétan majdnem a Balatonban vacsoráztunk, mivel a kert végében volt és lehetett naplementét nézni evés közben.. nem volt semmi túltolva, nem volt 48-féle fõétel 70 féle körettel és 96 féle sütemény... :)) mégis abszolút jól laktunk. Nem volt feszengõs semmi, lehetett karaokezni, fürdeni, tábortûznél inni és melegedni, nem volt dresscode, de normálisan fel voltunk öltözve, viszont nem kellett magassarkúban és öltönyben izzadni... egyszerûen tökéletes volt!!
Ja és hogy jön ide a torta.... hát... a kedves menyasszony, aki mostanra már tök boldog feleség, kérdezte meg hogy nem csinálnék e neki egy tortát az esküvõjére... (úristen... ) dehogynem!!! :)
Életem elsõ tortája amin vajkrémmel dolgoztam... szerettem végig.
De.. ami a legfontosabb. hogy õk is szerették :)
A krém recept a Tortaiskoláról van csak én ebbe a tortába dupláztam a mennyiséget, szóval ITT.
Macaronhoz recept: ITT, itt lilára színezve, levendulával szórva sütés elõtt és vajkrémmel töltve, majd mentek a fagyasztóba.


Hozzávalók:
4 db 20 centis tortaformához

Tortalapok:
Tészta:
6 db tojás
350 g cukor
400 ml olaj
200 ml tej
250 g natúr joghurt
600 g liszt
100 g holland kakaópor
2 csomag sütõpor
csipet só

Krém:
500 ml habtejszín
200 g fehércsoki
500 g mascarpone
80 g cukor
2 csomag ( 40 g ) expressz zselatin fix
6 marék fagyasztott málna
2-3 tk málnalekvár

Svájci vajkrém:
5 db tojásfehérje
166 g cukor
375 g puha vaj


A lapokhoz tojásokat egy csipet sóval felverjük, közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot.
Hozzáadjuk az olajat, a tejet, a joghurtot, alaposan elkeverjük majd beletesszük a száraz alapanyagokat.
A masszát igazságosan elosztva 4 db 20 centi átmérõjû, sütõpapírral bélelt tortaformába öntjük és 160 fokra elõmelegített sütõben kb 30 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk teljesen kihûlni, kihûlés után kicsit faragjuk meg hogy ne legyen púpos.
A tortalapokat egyesével becsomagolva le is fagyaszthatjuk.
A krémhez a mascarponét kivesszük a hûtõbõl hogy szobahõmérsékletû legyen, mire elkezdünk dolgozni vele.
A tejszínt és a csokit felolvasztjuk, félretesszük hûlni, szintén szobahõmérsékletûnek kell lennie.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a fehércsokis tejszínt, közben folyamatosan verjük, majd jöhet bele a zselatin fix és addig dolgoztatjuk a gépi mixerünket amíg elérjük a krém állagot, eleinte baromi híg volt, azt hittem semmi nem lesz belõle... 4-5 perc hûtõ és lehet keverni tovább... a végén tökéletes krém állaga lesz.
A végén hozzákeverjük, ezt már sima spatulával, a fagyasztott málnát és a málnalekvárt.
És mivel jót tesz neki a hûtõ, betesszük kb 1 órára.
A vajkrémhez a tojásfehérjéket a cukorral vízgõz fölött kb 55-60 fokosra melegítjük.
Áttesszük egy tálba és kihûlésig habbá verjük. Egy nagyon kemény habot kell kapnunk.
A puha vajat kockánként adjuk hozzá, elõször úgy néz ki hogy szét fog esni a krémünk, de dolgozzunk csak... szuper lesz :)
Na és a torta összerakása így néz ki:
A tortakartont megkenjük egy pici vajkrémmel, jöhet rá az elsõ tortalap, a tortalap szélére úgy hogy kicsit kilógjon, vajkrémet nyomunk.
Igazából egy fészket csinálunk, a közepébe mehet a málnás krém, tetejére 4-5 szem friss málna, majd befedjük a második tortalappal.
Ezt kétszer megcsináljuk még, végül a tetejére rakjuk a 4.tortalapot.
A tortalap tetejét is bekenjük a vajkrémmel, illetve körbekenjük a tortát.
Hûtõben tároljuk!!
Na és akkor pár kép az esküvõrõl :)





Folytats a blogon ... https://sutizona.blogspot.com/2018/06...

sponsored links

Keres?s