Fehércsokis kókuszkocka
sponsored links
A krémes fehércsoki és a ropogós kókusz szerintem eleve verhetetlen páros, hát még ha vattaszerûen puha, citromos piskótát borít! Az örök klasszikus csajos változatát találjátok a bejegyzésben:)
Ez a süti egyszerû és nagyszerû. Nem kell hozzá tudomány, bizony, a hagyományos kókuszkockáról van szó, csak a kakaós bevonó helyett fehércsoki máz került a ropogós kókusz alá.
…és így született a csajos esték új királynõje!
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg vaj
- 7, 5 dkg porcukor
- 6 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Bevonáshoz
- 10 dkg fehér csoki
- tejszín
- kókuszreszelék
Elkészítés
- A citromot alaposan mossuk meg, majd reszeljük le a héját. Adjuk a kimért liszthez.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékbõl a kristálycukorral és a vaníliás cukorral kemény habot verünk.
- A vajat a porcukorral keverjük simára, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
- A tojásfehérjét óvatosan forgassuk a vajas-tojásos keverékhez.
- Végül szitáljuk hozzá a citromhéjas lisztet és pár mozdulattal keverjük simára.
- Sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb. 20×30 cm) és 175 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 30-35 perc alatt aranyszínûre sül.
- Rácsra tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihûl.
- A fehér csokit apró kockára vágjuk, majd a tejszínnel gõz fölött felolvasztjuk (figyeljünk rá nagyon, ne hirtelen melegítsük, mert nagyon könnyen megég!)
- A piskótát kockákra vágjuk.
- Elõször az olvasztott csokiba mártjuk minden oldalát.
- Majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
És a végeredmény