Fehércsokis icingos torta
sponsored links
Ez a tortám az egyik kedvencem. Valahogy tetszik, talán mert nem teljesen szabályos, nem teljesen sima, az egész tényleg olyan hatást kelt, mintha indákkal teli lápban járnánk:))) Vagy ilyesmi...
A díszítés lényege, hogy a piskótát miután betöltöttem krémmel, és összeállítottam a tortát, nem kentem le semmivel, hogy a szabálytalanságát megõrízzem.
Közben elkészítettem a fehércsokis ganache bevonót, a következõképpen:
- 300 gr darabokra tört fehércsokoládé
- 170 ml tejszín
Gõz fölött melegítjük a darabokra tört csokit és a tejszínt, míg egynemûvé nem válik az egész. Ezután félretesszük hûlni, de csak addig várunk, amíg folyós az állaga.
Ezután ráöntöttem egy adagot a tortára, majd hagytam pihenni. Késõbb megismételtem, tehát összesen két rétegben került a ...