Fehércsoki fagyi sült meggyel
sponsored links
Tegnap, a vörösboros sült meggy megjelenése után furcsa élményben volt részem: egy kedves olvasó, mellesleg gasztroblogger, hosszú levelet írt nekem arról, több linkkel alátámasztva, hogy honnan "loptam" a receptet. Mondjuk, ha csak egy forrást említett volna, és egy olyan receptúráról lenne szó, amit kóstolás és elmondás után egy fõzni tudó ember nem tud reprodukálni, megértettem volna vehemens felháborodását - különösen a rummal való tartósításon volt kiborulva, ami nagyanyáink konyhájában bevett eljárás volt, én is alkalmazom, mióta befõzök.
Azért sajnálom ezt az esetet, mert idõhiány miatt mostanában tényleg nem olvasok: nem tudom, éppen mi forog a magyar gasztroblogokon. Korábban (by the way idõnként saját receptjeimet viszontlátva) többször megállapítottam, hogy mintha a kollektív tudatba férkõzne be egy-egy recept vagy ötlet, egyre-másra visszaköszön. Még írtam is errõl, a karácsonyi mákosguba-torta kapcsán.
Nem szoktam recepteket lopkodni, egyrészt becsületbõl, másrészt elveszi a kísérletezés örömét, ha mindennek folyton utánanéz az ember: ennél bonyolultabb ételeknek is neki szoktam állni egy kóstolás alapján, mert pont ezt a játékot élvezem ...