Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütõtökkel és lilakáposztával
sponsored links
Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütõtökkel és lilakáposztával
A mélyhûtõbõl kivettem a még megmaradt négy combot és megsütöttem. Elég kicsik voltak, így csak két adag lett belõlük.
Hozzávalók:
- 4 db fácáncomb
- 1 csésze rizs
- 1 vastag szelet sütõtök
- 1 kis darab lilakáposzta
- 1 db kicsi lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- snidling
- só
- õrölt fekete bors
- majoranna
- cukor
- köménymag
- olívaolaj
- vörösborecet
- 1 dl fehérbor
Elkészítés:
A combokat sózom, megszórom borssal, morzsolt majorannával, aprított fokhagymával, s
beteszem a hûtõbe érni legalább 2 napra.
A fácáncombokat elõpirítom, félreteszem.
A sütõtököt kockára vágom, káposztát legyalulom. Egy nagy serpenyõben megpirítom a köménymagot, majd olajat öntök hozzá, s cukrot karamellizálok. Rádobom a az aprított hagymát, fokhagymát, s a káposztát. Sózom, borsozom, locsolok rá borecetet.
A serpenyõbe rakom a sütõtököt és a fácán combokat, aláöntöm a bort, rálocsolom a páclevet. Letakarom alufóliával, s beteszem a sütõbe.
Idõnként meglocsolom a combokat, megfordítom. Amikor már puhára párolódott, fólia nélkül megpirítom, a végén grill fokozatra kapcsolva.
Tálaláskor a tányérra formázok rizst, díszítem snidlinggel, helyezek rá 2 darab fácáncombot, rakok mellé sütõtök darabokat, s kanalazok mellé lila káposztát.