Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütõtökkel és lilakáposztával

2018-01-14

sponsored links

Fehérborral sült fácáncombok rizzsel, sütõtökkel és lilakáposztával


A mélyhûtõbõl kivettem a még megmaradt négy combot és megsütöttem. Elég kicsik voltak, így csak két adag lett belõlük.

Hozzávalók:


  • 4 db fácáncomb
  • 1 csésze rizs
  • 1 vastag szelet sütõtök
  • 1 kis darab  lilakáposzta
  • 1 db kicsi lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • snidling
  • õrölt fekete bors
  • majoranna
  • cukor
  • köménymag
  • olívaolaj
  • vörösborecet
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A  combokat sózom, megszórom borssal, morzsolt majorannával, aprított fokhagymával, s
beteszem a hûtõbe érni legalább 2 napra.

A fácáncombokat elõpirítom, félreteszem.

A sütõtököt kockára vágom, káposztát legyalulom. Egy nagy serpenyõben megpirítom a köménymagot, majd olajat öntök hozzá, s cukrot karamellizálok. Rádobom a az aprított hagymát, fokhagymát, s a káposztát. Sózom, borsozom, locsolok rá borecetet.

A serpenyõbe rakom a sütõtököt és a fácán combokat, aláöntöm a bort, rálocsolom a páclevet. Letakarom alufóliával, s beteszem a sütõbe.

Idõnként meglocsolom a combokat, megfordítom. Amikor már puhára párolódott, fólia nélkül megpirítom, a végén grill fokozatra kapcsolva.

Tálaláskor a tányérra formázok rizst, díszítem snidlinggel, helyezek rá 2 darab fácáncombot, rakok mellé sütõtök darabokat, s kanalazok mellé lila káposztát.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2018/01/fehe...

sponsored links

Keres?s