Fehérboros, zöldborsós, spenótos, kolbászos gomba újkrumplival
sponsored links
Fehérboros, zöldborsós, spenótos, kolbászos gomba újkrumplival
Egy újabb spenót-gomba kombináció. Nagyon finom!Hozzávalók :
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípõs hegyes paprika
- 2 db chilipaprika
- 10 dkg zöldborsó
- 1 marék spenót
- 5 szál petrezselyem
- 5 szál kakukkfû
- 10 dkg füstölt parasztkolbász
- só
- õrölt fekete bors
- oregano
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 3 db nagy újkrumpli
- petrezselyemlevél
A krumplikat megkapirgálom, megmosom, s felteszem fõni.
A vöröshagymát, az újhagymát és a paprikákat karikára vágom, a fokhagymát aprítom.
Egy serpenyõben olívaolajon.a hagymákat megdinsztelem.
Közben a gombákat és a kolbászt szeletelem, a spenótot és a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
A hagymákhoz adom a paprikákat és a gombákat, rárakom a kakukkfüvet, sózom, borsozom, szórok rá oreganot. Amikor a gomba már majdnem puha, hozzáadom a kolbászt, a spenótot, petrezselymet, s ráöntöm a bort. Kész. A krumpli is megfõtt, lehet tálalni.
Tálaláskor teszek a tányérra gombás ragút, mellé másfél krumplit, szórok rá petrezselyemleveleket.