Fehérboros turbolyaleves

2012-04-02

sponsored links

Fotó: Rácz Gábor séf, Lifestyle Hotel Mátra

A turbolyát tavaly tavasszal "fedeztem fel", de sajnos a szezon végén szerettem bele, így nem sokáig örülhettem neki. Mikor március elején a Hotel Mátra megkeresett az áprilisi menü összeállításának ötletével, tudtam, hogy ez a fûszer fõszerepet játszik majd benne. A leves receptjére egy zöldfûszerekkel foglalkozó szakácskönyvben bukkantam rá: tulajdonképpen egy turbolyás borleves, sósan, tehát habgaluskák nem illenek hozzá - mi vajban pirított kenyérkockákat készítettünk hozzá.

Hozzávalók:

-          1 liter zöldség erõleves
-          2 evõkanál fehérbor
-          4 dkg apróra vágott turbolya
-          4 dkg apróra vágott petrezselyem ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/04/02/fe...

sponsored links

Keres?s