Fehérboros-tejszínes sárga gévagomba mártás

2015-05-01

sponsored links


Legnagyobbikom megint talált sárga gévagombát a Tisza árterében. Felhívott, hogy kell-e? Hát persze, hisz olyan régen ettem. Van vagy két éve. Ezek tényleg gyönyörû frissek, bimbósak voltak, de még így is csak a legzsengébb részeket használtam fel, miután megtisztítottam (nem mostam meg, csak konyhai papírtörlõvel megtörölgettem, az intenzíven szennyezett részeket inkább levágtam), majd hajszál vékonyra szeleteltem. Arra gondoltam, hogy kedvenc garnélás mártásomhoz hasonlóan, fehérborosan-tejszínesen készítem el, jó sok fokhagymával és petrezselyemzölddel.

Hozzávalók: 
1 fej hagyma felaprítva, 2-3 evõkanál olaj, egy tál vékonyra szelt sárga gévagomba, só, bors, fokhagyma granulátum (kevés csilipor) ízlés szerint, 1 csapott evõkanál rétes liszt, 1 kávéscsésze ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2015/05/feherboro...

sponsored links

Keres?s