Fehérboros-tejszínes kagyló festett tésztaágyon
sponsored links
Ti festettetek már tésztát? A szükség olykor kreatívvá tudja tenni az embert. És ez ma is pont így történt! Elmesélem, mi is zajlott egészen pontosan az én kis konyhámban, mire eljutottam eddig a szuper, egzotikus ebédig, egészen pontosan 25 perc leforgása alatt! Jamie-nek menne ez gyorsabban is szerintem?
Töprengve azon, hogy milyen étellel is várjam haza Férjet, bemásztam a fagyasztóba. Persze nem szó szerint. És fel is csillant a szemem, mikor megláttam a nem is oly rég vásárolt, ám mégis feledésbe merült kagylókat. Tett tettet követett, és 25 perc alatt készen is lett az ebéd.
Megjegyzem, soha, de soha életemben nem készítettem még semmilyen tengeri herkentyût. Enni ugyan ettem már, de annak is már van legalább 6-7 éve. Csak magunknak szántam, Férjnek és nekem, és gondoltam feldobom a blogra is, sose lehet tudni, hogy ki kap még kedvet hozzá!
Nincs nagy rutinom a kagyló készítésében, mint mondottam, ezért nem is volt kérdéses, hogy bontott, pucolt kagylót vásárolunk. Ez a tuti. A gond ott kezdõdött, hogy nem bírtam a gondolatot kiverni a fejembõl, hogy ez a kagyló bizony zöld tésztán mutatna jól. Márpedig zöld tésztám nem volt, az idõ pedig sürgetett. Úgyhogy nem volt mit tenni, az ételfestékhez nyúltam, lesz, ami lesz alapon. Vagy segít rajtam, vagy nem. Ha nem, akkor is ugyanott leszek, ahol eredetileg. Fogtam tehát, és egy keveset belelöttyintettem a tészta fõzõvizébe. Így kaptam egy ilyen ?csodás? zöld, boszorkányos kotyvalékot, ami ott rotyogott a tûzhelyen, és megörökítettem.
Milyen jól tettem, ugyanis egy idõre lefoglaltam ám vele a Facebook-on az olvasókat! Nézzük akkor, mibõl lesz a cserebogár.
Hozzávalók
(2 személyre)
30-50 dkg fagyasztott kagylóhús
1 dl fehér bor
2,5 dl tejszín
kevés olíva olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
1 ek citromlé
25 dkg száraztészta
(ha van zöld, akkor az, ha nincs, akkor sima, ha zöldet akarsz, fess! )
A tésztához a vizet feltesszük egy fazékban forrni, majd amikor forr, jól megsózzuk és egy kevés olajat is adunk a vízhez. Mehet bele a tészta. Ha szeretnénk színezni, kb. 1 ek ételfestéket hozzálöttyintünk, és ezzel együtt fõzzük. Ha van színes tésztánk, még jobb, azok általában nem ételfestékkel kapnak színt!
A felengedett kagylót kevés olíva olajon egy teflonserpenyõben pirítani kezdtem. Gyorsan levet eresztett, ehhez adtam 1 dl fehérbort, majd a zúzott fokhagymát, fedõt tettem rá, és kb. 15-20 percig pároltam. Picit megsóztam, borsoztam, és nyakon öntöttem a tejszínnel. Az egészet összeforraltam, úgy 5 percig, hogy picit sûrûsödjön. A végén megkóstoltam és még kívánta a citromot, így 1 evõkanállal azt is kapott. Ezzel elnyerte végsõ ízét, a tökéletest. A tésztát ha megfõtt, leszûrjük, és a kagylóval tálaljuk. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és helyezzünk citromot a tányérra.
A festéktõl ne várjunk túl intenzív színû tésztát. Nekem tökéletesen jó volt a fotókhoz, szerintem szuper színe lett!
Gyere a Facebook-ra, hogy mindig elsõ kézbõl értesülj az új bejegyzésekrõl!
Tejszínes cukkinis csirke gnocchival
Mogyorókrémes palacsinta fehérboros körte mártással
Tejszínes joghurttorta
Sonkás tészta
Töprengve azon, hogy milyen étellel is várjam haza Férjet, bemásztam a fagyasztóba. Persze nem szó szerint. És fel is csillant a szemem, mikor megláttam a nem is oly rég vásárolt, ám mégis feledésbe merült kagylókat. Tett tettet követett, és 25 perc alatt készen is lett az ebéd.
Megjegyzem, soha, de soha életemben nem készítettem még semmilyen tengeri herkentyût. Enni ugyan ettem már, de annak is már van legalább 6-7 éve. Csak magunknak szántam, Férjnek és nekem, és gondoltam feldobom a blogra is, sose lehet tudni, hogy ki kap még kedvet hozzá!
Nincs nagy rutinom a kagyló készítésében, mint mondottam, ezért nem is volt kérdéses, hogy bontott, pucolt kagylót vásárolunk. Ez a tuti. A gond ott kezdõdött, hogy nem bírtam a gondolatot kiverni a fejembõl, hogy ez a kagyló bizony zöld tésztán mutatna jól. Márpedig zöld tésztám nem volt, az idõ pedig sürgetett. Úgyhogy nem volt mit tenni, az ételfestékhez nyúltam, lesz, ami lesz alapon. Vagy segít rajtam, vagy nem. Ha nem, akkor is ugyanott leszek, ahol eredetileg. Fogtam tehát, és egy keveset belelöttyintettem a tészta fõzõvizébe. Így kaptam egy ilyen ?csodás? zöld, boszorkányos kotyvalékot, ami ott rotyogott a tûzhelyen, és megörökítettem.
Milyen jól tettem, ugyanis egy idõre lefoglaltam ám vele a Facebook-on az olvasókat! Nézzük akkor, mibõl lesz a cserebogár.
Hozzávalók
(2 személyre)
30-50 dkg fagyasztott kagylóhús
1 dl fehér bor
2,5 dl tejszín
kevés olíva olaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors, petrezselyem
1 ek citromlé
25 dkg száraztészta
(ha van zöld, akkor az, ha nincs, akkor sima, ha zöldet akarsz, fess! )
A tésztához a vizet feltesszük egy fazékban forrni, majd amikor forr, jól megsózzuk és egy kevés olajat is adunk a vízhez. Mehet bele a tészta. Ha szeretnénk színezni, kb. 1 ek ételfestéket hozzálöttyintünk, és ezzel együtt fõzzük. Ha van színes tésztánk, még jobb, azok általában nem ételfestékkel kapnak színt!
A felengedett kagylót kevés olíva olajon egy teflonserpenyõben pirítani kezdtem. Gyorsan levet eresztett, ehhez adtam 1 dl fehérbort, majd a zúzott fokhagymát, fedõt tettem rá, és kb. 15-20 percig pároltam. Picit megsóztam, borsoztam, és nyakon öntöttem a tejszínnel. Az egészet összeforraltam, úgy 5 percig, hogy picit sûrûsödjön. A végén megkóstoltam és még kívánta a citromot, így 1 evõkanállal azt is kapott. Ezzel elnyerte végsõ ízét, a tökéletest. A tésztát ha megfõtt, leszûrjük, és a kagylóval tálaljuk. Aprított petrezselyemmel megszórjuk, és helyezzünk citromot a tányérra.
A festéktõl ne várjunk túl intenzív színû tésztát. Nekem tökéletesen jó volt a fotókhoz, szerintem szuper színe lett!
Gyere a Facebook-ra, hogy mindig elsõ kézbõl értesülj az új bejegyzésekrõl!
Hasonló bejegyzések:
Tejszínes cukkinis csirke gnocchival
Mogyorókrémes palacsinta fehérboros körte mártással
Tejszínes joghurttorta
Sonkás tészta