Fehérboros, tejszínes gombás csirkemell zöld pestos nokedlivel
sponsored links
Fehérboros, tejszínes gombás csirkemell zöld pestos nokedlivel
A hûtõben lévõ alapanyagokból ez jutott eszembe.Hozzávalók:
- 0,5 csirkemell
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöld paprika
- 1 db chili
- 0,5 citrom
- só
- õrölt fekete bors
- oregano
- 5 szál kakukkfû
- 1 dl fehérbor
- 0,5 dl fõzõtejszín
- 2 kanál zöld pesto
- 15 dkg liszt( nem mértem, csak saccoltam)
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- só
- õrölt fekete bors
A hûtõben már várakozott egy fél csirkemell. Ezzel kellett valamit kezdeni. A többi hozzávaló ismeretében végül is ez jutott az eszembe. Az eredményt tekintve, azt hiszem, jó választás volt.
Nos:
A csirkemellet lapjában félbevágtam, így két darabot kaptam. Sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hûtõbe.
Egy nappal késõbb kivettem, egy serpenyõben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem., majd kivettem.
Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütöttem, fûszereztem, facsartan rá citromlevet.
Beletettem a csirkemell szeleteket, öntöttem rá kevés vizet, s tovább pároltam.
Majd jött a fehérbor és a tejszín. Egy rottyantás és kész! Lehet tálalni.