Fehérboros, tejszínes gombás csirkemell zöld pestos nokedlivel

2014-06-26

sponsored links

Fehérboros, tejszínes gombás csirkemell zöld pestos nokedlivel

A hûtõben lévõ alapanyagokból ez jutott eszembe.

Hozzávalók:
  • 0,5 csirkemell
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 1 db chili
  • 0,5 citrom
  • õrölt fekete bors
  • oregano
  • 5 szál kakukkfû
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl fõzõtejszín
A nokedlihez:
  • 2 kanál zöld pesto
  • 15 dkg liszt( nem mértem, csak saccoltam)
  • 1 db tojás 
  • 1 dl víz
  • õrölt fekete bors 
Elkészítés:

A hûtõben már várakozott egy fél csirkemell. Ezzel kellett valamit kezdeni. A többi hozzávaló ismeretében végül is ez jutott az eszembe. Az eredményt tekintve, azt hiszem, jó választás volt.

Nos:

A csirkemellet lapjában félbevágtam, így két darabot kaptam. Sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hûtõbe.

Egy nappal késõbb kivettem, egy serpenyõben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem., majd kivettem.

Az olajban az aprított hagymákat, majd  a felszeletelt gombát megsütöttem, fûszereztem, facsartan rá citromlevet.

Beletettem a csirkemell szeleteket, öntöttem rá kevés  vizet, s tovább pároltam.

Majd jött a fehérbor és a tejszín. Egy rottyantás és kész! Lehet tálalni.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/06/fehe...

sponsored links

Keres?s