Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos pene, sajttal megszórva

2014-06-01

sponsored links

Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos pene, sajttal megszórva

Ennyi finomság egy ételben, ez már íz és szín orgia!

Hozzávalók :
  • 10 dkg füstölt lazac filé
  • 2 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg (50 dkg) zöldspárga
  • 4 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 dn paradicsom
  • 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó 
  • 2+2 db chilipaprika
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 marék spenót
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl fõzõtejszín
  • õrölt fekete bors
  • oregano
  • 25 dkg pene tészta
  • parmezan
Elkészítés:

A zöldségeket megmosom. A spárgák végeit levágom, kidobom. A rügyeket is levágom, a többi részét feldarabolom kb 2 cm-e szárakra.

A tésztát felteszem fõni sós vízben. 

Egy serpenyõben kevés olajon és vízen megpárolom/sütöm. Közben az újhagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymákat aprítom.

Amikor a spárga megpuhult, kiveszem, félreteszem. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a közben felszeletelt gombát, chilipaprikát, a felkockázott lazacfiléket,  az aprított petrezselymet, beleszórom az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, fûszerezem

Kis idõ után ráöntöm a bort, majd a fõzõtejszínt.

Felforralom, s rászedem a fõtt tésztát, kevés fõzõvizet is adok hozzá. Összekeverem.

Tálaláskor  szedek a tányérra a tésztából, reszelek  rá  parmezan sajt csíkokat, s rakok rá spárga rügyeket, s egy chilipaprikát.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/06/fehe...

sponsored links

Keres?s