Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos pene, sajttal megszórva
sponsored links
Fehérboros, tejszínes füstölt lazacos, zöldspárgás, gombás, spenótos pene, sajttal megszórva
Ennyi finomság egy ételben, ez már íz és szín orgia!Hozzávalók :
- 10 dkg füstölt lazac filé
- 2 db újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 köteg (50 dkg) zöldspárga
- 4 db nagyobb csiperke gomba
- 1 dn paradicsom
- 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- 2+2 db chilipaprika
- 6 szál petrezselyem
- 1 marék spenót
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl fõzõtejszín
- só
- õrölt fekete bors
- oregano
- 25 dkg pene tészta
- parmezan
A zöldségeket megmosom. A spárgák végeit levágom, kidobom. A rügyeket is levágom, a többi részét feldarabolom kb 2 cm-e szárakra.
A tésztát felteszem fõni sós vízben.
Egy serpenyõben kevés olajon és vízen megpárolom/sütöm. Közben az újhagymát vékonyra szeletelem, a fokhagymákat aprítom.
Amikor a spárga megpuhult, kiveszem, félreteszem. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a közben felszeletelt gombát, chilipaprikát, a felkockázott lazacfiléket, az aprított petrezselymet, beleszórom az olívabogyókat, a zöldspárgát, a darabolt spenótot, fûszerezem
Kis idõ után ráöntöm a bort, majd a fõzõtejszínt.
Felforralom, s rászedem a fõtt tésztát, kevés fõzõvizet is adok hozzá. Összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra a tésztából, reszelek rá parmezan sajt csíkokat, s rakok rá spárga rügyeket, s egy chilipaprikát.