Fehérboros tejszínes feketekagyló

2011-11-11

sponsored links


Ezt a petrezselymes fehérboros kagylót nehéz überelni. Persze lehet mindenféle mártással kísérletezni, paradicsomos, sörös, churry-s, de nekem ez az abszolút kedvencem.
A múltkor elképedve láttam egy budapesti francia étteremben, hogy egy jól öltözött férfi késsel villával bányássza a kagylót a héjából. Szögezzük le egyszer s mindenkorra, a kagylót kézzel esszük. Az elsõ héjból villával kiesszük és ezt az üreset használjuk aztán evõeszköznek, azaz ezzel veszzük ki a kagylót a héjából és emeljük a szánkhoz.

Hozzávalók:
  • 1 kg feketekagyló
  • 5 dkg vaj
  • 3 rúd szárzeller
  • 2 fej salotta (vagy 2 fej hagyma) ...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s