Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival, spárgával, medvehagymával, spenóttal
sponsored links
Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival, spárgával, medvehagymával, spenóttal
Ez a hosszúnevû étel egy finomságot takar. Az összetevõk szerencsés találkozása, nem csak az ízek miatt, de azért is, mert nem mindig vannak egyszerre a piacon.Hozzávalók
- 1/2 csirkemell filé (kb. 35 dkg)
- 8 db fehérspárga (kb 15 dkg)
- 8 db újkrumpli (kb. 25 dkg)
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg spenót
- 4 szál petrezselyem
- 2 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 0,5 dl fõzõtejszín
- só
- õrölt fekete bors
- kakukkfû
- rozmaring
- 3 ek olívaolaj
Az egész csirkemellet kettévágom, majd az egyiket lapjában kettészelem. (most csak ezt használom). Megszórom sóval, borssal, belisztezem. Félreteszem. A spárgák végeit levágom, megpucolom. A krumplikat alaposan megmosom.
Egy nagy serpenyõben olajon a csirkemell filék mindkét oldalon 3 percig sütöm magas hõfokon, épp csak, hogy egy kérget kapjanak. Majd melléteszem a krumplikat és a spárga sípokat. Fûszerezem zöld és õrölt fûszerekkel. Öntök rá 1 dl vizet. Párolom.
Közben az alaposan megmosott medvehagyma és spenót szárait levágom, a leveleket nagyobb darabokra szeletelem.
15 perc elteltével a serpenyõben lévõket megfordítom. 10 perc után hozzáadom a medvehagyma és spenót leveleket, fûszerezem, ráöntöm a bort Nem sokra rá locsolok rá tejszínt. Felrottyantom, s tálalok.
A tányérra teszek egy szelet húst, a zöldségek felét, s vágok rá petrezselymet.