Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzsel
sponsored links
Fehérboros, tejfölös gombapaprikás rizzsel
A piacon volt szép csiperke gomba. Egy fél kilót akartam venni, de az árus "félreértette", s egy kilót mért és blokkolt. No mindegy. A felébõl gombapaprikást készítettem, a másik felébõl is lesz majd valami.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A beáztatott rizst sós vízben megfõzöm.
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikákat, paradicsomot kockára vágom, a gombákat szeletelem.
Egy serpenyõben a hagymát megpirítom, hozzáadom a paprikát, majd a paradicsomot és a gombákat. Rászórom a petrezselymet, fûszerezem. Rárakom a kakukkfû ágakat.
10 perc elteltével ráöntöm a bort, majd egy kicsivel késõbb 4 kanál tejfölt elkeverek a gombapörköltben. Felrottyantom.
Tálaláskor a tányérra formázok egy kupac rizst, szórok rá borsot, teszek rá egy szál petrezselymet. Szedek mellé gombapaprikást, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilivel.