Fehérboros tejfölös cukkini krémleves sajtos bruschettával
sponsored links
Fehérboros tejfölös cukkini krémleves sajtos bruschettával
Egy újabb cukkini leves.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk olívaolaj
- 1 dl tejföl
- só
- õrölt fehér bors
- 4 dl víz
- 1 dl fehérbor
- 2 kk olívaolaj
- 3 mk extraszûz olívaolaj
- 2 szelet kenyér
Elkészítés:
A hagymákat és a cukkinit darabolom
Egy lábasban kevés olajon a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.
Majd ráöntöm a vizet, fûszerezem sóval, fehér borssal.
Amikor megfõtt a cukkini beleöntöm a bort, a tejfölt, s botmixerrel pürésítem.
A kenyeret megpirítom, megkenem fokhagymával, s locsolok olajat.
Tálalok. A tányérba merek a levesbõl, a közepére rakom a kenyeret, megszórom sajttal s locsolok a levesre olajat.