Fehérboros sütõtök krémleves Fekete erdõ sonkával

2014-02-22

sponsored links

Fehérboros sütõtök krémleves Fekete erdõ sonkával

Már rég fõztem sütõtök krémlevest, most bepótolom, persze egy kicsit másképp, mint amit eddig feltettem.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kanadai tök fele
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db krumpli
  • 1 kisebb póréhagyma fele
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1db füstölt sonka kocka
  • 1 dl fõzõ tejszín
  • 1 dl fehér bor
  • õrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg Schwarzwald Schinken (Fekete erdõ sonka)
  • tökmag
  • olíva olaj
  • tökmag olaj
Elkészítés:

A tök alsó öblös végét levágom, magházát eltávolítom.  A sárgarépát  is felvágom, beteszem egy olajozott serpenyõbe, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, 200 C fokon 30 percig sütöm. Néhány tökkockát félreteszek.

Közben a póréhagymát és a chilit karikára vágom, a fokhagymát aprítom.

Egy serpenyõben, szárazon, kicsit megpirítom a tökmagot, félreteszem.

Egy lábasban kevés olajon megsütöm a sonkát, kiveszem, félreteszem.

A zsiradékon a hagymát  dinsztelem egy kis ideig, majd beledobom az aprított fokhagymát, fûszerezem, adok hozzá leveskockát, majd feleresztem vízzel, hozzáadom a felvágott chilit, a krumplit, s fõzöm. Majd hozzáadom a sült tököt és répát és megfõzöm.

Amikor kész,  öntök hozzá bort,  tejszint,  botmixerrel összekeverem, majd felrottyantom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek bele néhány sült tököt, a  középre helyezem a sült sonkát, szórok rá tökmagot, s locsolok rá tökmagolajat





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/02/fehe...

sponsored links

Keres?s