Fehérboros spárga és Food Revolution Hungary

2012-05-09

sponsored links


Az olasz konyhához számtalan pozitív jelzõ illik, melyek közül legfontosabb az egészséges ételek. Hiszen természetes alapanyagokból, legtöbb esetben a ház kertjébõl gyûjtik össze a növényeket, valamint olyan állathúst használnak, melynek a beszerzési forrását olyannyira jól ismerik, hogy szinte születése pillanatától a majdan asztalra kerülõ jószág életét szemmel figyelhetik. 
Ezek a gondolatok mind tökéletesen igazodnak ahhoz a megmozduláshoz, melyet Jamie Oliver indított útjára Food Revolution Day elnevezéssel. 2012-ben Magyarország is kapcsolódik a mozgalomhoz Food Revolution Hungary néven, melynek fõ egyénisége Povodör Judit. 
A mozgalom csúcspontja 2012. május 19-e, amikor mindenki, aki a mozgalom része szeretne lenni, egy dolgot kell, hogy megtegyen. Vagy egyedül, vagy családdal, vagy barátokkal, vagy mindenkivel, akivel jól érzi magát, egy napig csak olyan ételt fogyaszt, mely termelõtõl vagy tenyésztõtõl származik. Nem boltit, nem mirelitet, nem elõre elkészítettet. Ez egy olyan nap, amely értünk van, az egészségünkért, a helyes táplálkozásért. S ha valakinek ahhoz támad kedve, hogy ezt a napját megossza idegenekkel is, ezt is megteheti, a Food Revolution Hungary facebook oldalán megoszthat képeket, élményeket, beszámolókat, hiszen ott már egy nagy, virtuális társaság érdeklõdve várja mindenki hozzászólását. Én akkor már Toszkánában leszek a fõzõkurzuson, s ha épp nem lesz internet lehetõségem, mélyen gondolni fogok a mozgalom tagjaira és sok fotót készítve az aznapi vacsorámról, késõbb megosztom mindenkivel az élményeimet. 
Ma egy kis segítséget adok azoknak, akik még nem tudják pontosan mi is legyen az, amit ezen a napon, vagy bármelyik más napon szívesen nassolnának ebéd után, de még vacsora elõtt.

SPÁRGA FEHÉRBORMÁRTÁSBAN - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM

Hozzávalók ...

Folytats a blogon ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s