Fehérboros sertéshús kagylóval, sült burgonyával (Carne de Porco à Alentejana)
sponsored links
Ez a portugál étel, a Carne de Porco - Alentejana ihlette egytálétel nagyon hasonlít a mi brassóinkra. Talán csak annyiban különbözik tõle, hogy van benne kagyló is. Portugálul Amêijoa, angolul Clam, de a magyar nevére még nem sikerült rájönnöm. Normális esetben a kagyló héjastól kerül bele az ételbe, de nekem ezt nélkülöznöm kellett, mert csak héj nélküli fagyasztott kagylóhúsom volt itthon, de azzal is nagyon jó lett. Héjjal együtt azért sokkal fotogénebb lett volna.
Hozzávalók
600 g sertéshús felkockázva
kb. 800-900 g burgonya meghámozva, felkockázva és Actifry-ban vagy sütõben megsütve
6 gerezd fokhagyma meghámozva, kés alatt összelapítva
1 nagy maréknyi petrezselyem felaprítva (van aki korianderrel készíti, esetleg mindkettõvel)
tengeri só
frissen tört fehér bors
1 ek édesnemes pirospaprika ...