Fehérboros-sajtos burgonyafelfújt
sponsored links
Az egész krumpli-dolog úgy kezdõdött, hogy amióta Anya újra itthon van, az õ kívánságára hol rakott krumplit, hol meg brassói aprópecsenyét készítettem, és aztán megfogalmazódott bennem, hogy a fent említett egytálételeket leszámítva mostanában szinte sosem eszünk krumplit. Valahogy kimaradt a repertoárból. Pedig szeretjük, és régebben hetente készítettem belõle valamit. Úgy éreztem, ki kell engesztelnem õburgonyaságát. Sorra készültek hát a krumplis ételek, így most ez a burgonyafelfújt is, amit eredetileg tartiflette-nek hívnak. Hangzatos név, de én nem nagyon szeretek ilyen elnevezéseket használni. Persze néha elõfordul, de aminek lehet, annak inkább magyar nevet adok.
A camambert típusú Reblochon sajt teljesen ismeretlen elõttem, hiszen nem vagyok sajtszakértõ, és elég ritkán is próbálok ki új ízeket a sajtok kapcsán, ezért helyettesítettem a jól bevált Maasdamer sajttal. Az biztos, hogy a Reblochontól és a Cr?me fraîche-tõl kicsit más lenne ennek az ételnek az íze, de nekünk így is tetszett. Én még meg is lepõdtem, mert nem szeretem a fõtt krumplit, de ezzel a boros-tejfölös szafttal még nekem is nagyon ízlett ? krémesen lágy lett.
Köretként is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg krumpli
2 kis lila hagyma
1 közepes fej vöröshagyma ...