Fehérboros retekleves
sponsored links
Fehérboros retekleves
Ezúttal tényleg reteklevest fõztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belõle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehetõ? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.Hozzávalók :
Elkészítés:
A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.
Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fûszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, s belevágom a chilit. 35 percig fõzöm. Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, s a hagyma zöldjét.10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tûzhelyet, de az edényt még rajta hagyom hõntartáson, hogy készrefõjjön,
Tálaláskor merek a levesbõl, s teszek rá egy zellerlevelet.