Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves
sponsored links
Fehérboros, póréhagymás, tejszínes gombakrémleves
Szeretem a gombát, s már régen fõztem gombakrémlevest, ezt sûrgõsen be kellett pótolni.Hozzávalók
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 db kb. 10 cm-es póréhagyma
- 1 marék metélõhagyma
- 1 dl fehér bor
- 1 dl fõzõtejszín
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- só
- õrölt fehér bors
- kakukkfû
- 4 dl víz
- 1 db zöldségleveskocka
- 1 ek liszt
A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom..
Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. Rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségekre ráöntöm a vizet, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fûszerezem, s fõzöm.
Amikor már majdnem puha a gomba, ráöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel összekeverem.
Rászórom a lisztet, elkeverem, felrottíantom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.