Fehérboros mángold leves
sponsored links
Hozzávalók
30 dkg mángold
2 közepes hagyma
4 közepes burgonya
1,5-2 dl húsleves vagy zöldség alaplé
só
frissen õrölt bors
2 evõkanál olívaolaj
5 dkg vaj
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát felszeleteljük, a burgonyát kockákra vágjuk, a mángold leveleit kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A hagymát az olívaolajon és vajon addig sütjük, amíg pirosodni nem kezd, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és a fehérborral. Közepes lángon forrásig fõzzük, majd beletesszük a mángoldot, sózzuk, borsozzuk, és addig fõzzük a levest, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Melegen, pirítós kenyérrel kínáljuk.
A recept a Kifõztük magazin 2014. évi áprilisi számában is megjelent.