Fehérboros kékkagyló
sponsored links
Ha már nagyon hiányzik a tenger, akkor ajánlok vacsorára egy adag kék- vagy feketekagylót, pirítóssal, sok fokhagymával, citrommal, jó minõségû vajjal és egy üveg finom borral.
A kagylókat megtisztítjuk, amelyik törött vagy kinyílt, azt kidobjuk. Én nem szoktam olyan szigorú lenni: ha csak nyiladozik, akkor általában még megmentem. (A vásárlásnál viszont annál szigorúbban figyelem, hogy mit pakol a halas a zacskóba.)
Egy nagy, magas falú serpenyõben összeforralok két deci száraz fehérbort egy diónyi vajjal, három, négy gerezd apróra vágott fokhagymával, esetleg egy kis metélt petrezselyemmel vagy korianderrel és némi sóval. Beleöntöm a kagylókat, lefedem és néhány percig együtt forralom, egyszer-egyszer megforgatom. Ha kinyíltak, akkor elkészült a kagyló. A szabály szerint a ...