Fehérboros, kapros zúza
sponsored links
Mérai Kata mesélt nekem errõl a receptrõl,
ami nagyon megtetszett!
Neki filmbéli partnere, "Berényi Attila",
azaz Domokos László készítette el a forgatási szünetben. :)
Hozzávalók:
1/2-1 kg zúza, de más "csirkeségek" is kerülhetne bele :)
1 fej hagyma
zsiradék (pl. mangalica)
1 tk. pirospaprika
fehérbors
só
1/2 dl fehérbor
1 db fehér paprika
1 db paradicsom
pirosarany ízlés szerint
friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
2-3 ek. sovány tejföl, vagy 1,5 dl tejszín
1 ek. 50 %-os liszt és vagy keményítõ
Elkészítés:
A megtisztított zúzát ugyanúgy feltesszük, mint ahogy pörköltként is készítenénk.
Fûszerezzük és hozzáadjuk a felaprózott kaprot.
Mikor már majdnem kész lenne, hozzáadjuk a fehér bort.
Persze, ha nem találunk éppen otthon,
anélkül is elkészíthetõ, mert a kapor már önmagában
pikánssá teszi.
Mielõtt elzárnánk, mehet bele a tejföl vagy tejszín és
a liszttel vagy keményítõvel történõ enyhe sûrítés.
Nálunk durum tésztával kerül tányérra, aki nem vigyáz a vonalaira,
fogyaszthatja nokedlivel, hagyományos tésztákkal.