Fehérboros gombás-tejszínes sertéstarja brokkolival, krumplipürével, párolt káposztával
sponsored links
Fehérboros gombás-tejszínes sertéstarja brokkolival, krumplipürével, párolt káposztával
Egy igazán finom vasárnapi ebéd.
Hozzávalók:
- 2 szelet sertéstarja
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 dl fõzõtejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl fehérbor
- 0,5 kicsi brokkoli
- 1 mk szódabikarbóna
- 3 db krumpli
- 1 ek vaj
- egy kicsi káposzta fele
- 0,5 vöröshagyma
- 1 ek olaj
- cukor
- köménymag
- 1 ek fehérborecet
Elkészítés:
A gombát felszeletelem, a hús széleit bevagdosom, gyengén kiklopfolom, sózom, borsozom.
A krumplit héjában megfõzöm, megpucolom, összetöröm, sózom, vajjal kikeverem.
A brokkolit sós, szódabikarbónás vízben roppanósra fõzöm.
A hagymát aprítom, a káposztát legyalulom.
Egy serpenyõben a köménymagot megpirítom, a cukrot karamellizálom, olajon a hagymát megdinsztelem, rászórom a káposztát, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet. Megpárolom.
A hús mindkét oldalát kevés olajon megpirítom. Félrerakom.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadom a vajat, ezen üvegesre párolom a hagymát, ráteszem a gombát. Locsolok rá bort, majd tejszínt. Sózom, borsozom, és reszelek rá szerecsendiót.
Kb. 5 perc után ráteszem a hússzeleteket, egyet rottyantok rajta és lehet tálalni.
A tányérra teszek egy szelet húst, kanalazok rá gombaszószt, rakok mellé egy brokkoli virágot, egy kupac krumpli pürét, s halmozok még rá párolt káposztát. Fehér borral fogyasztom.