Fehérboros fácánhúsleves
sponsored links
Fehérboros fácánhúsleves
Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készültHozzávalók:
- 1/2 fácán
- 50 dkg marhacsont
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 db csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 4 db chili
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 6 szem boróka bogyó
- 3 db szegfûszeg
- 1 kk szemes bors
- 15 dkg cérnametélt
- pici gyömbér
- só
- õrölt fekete bors
- szerecsendió
- köménymag
- sáfrány
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 kg cérnametélt
A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévõ toll tövektõl megtisztítom. Kettévágom.. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bõven ellepje, s elkezdem fõzni.
Amíg a leves fõ, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.
Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fûszerezem, s tovább fõzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Közben kifõzöm a tésztát.
Amikor kész beleöntöm még a bort, elzárom a tûzhelyet, s hõntartáson hagyom.
Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel..