Fehérboros fácánhúsleves

2014-02-18

sponsored links

Fehérboros fácánhúsleves

Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült

Hozzávalók:
  • 1/2 fácán
  • 50 dkg marhacsont
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 4 db chili
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 szem boróka bogyó
  • 3 db szegfûszeg
  • 1 kk szemes bors
  • 15 dkg cérnametélt
  • pici gyömbér
  • õrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • köménymag
  • sáfrány
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 kg cérnametélt 
Elkészítés:

A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévõ toll tövektõl megtisztítom. Kettévágom.. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bõven ellepje, s elkezdem fõzni.

Amíg a leves fõ, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.

Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fûszerezem, s tovább fõzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

Közben kifõzöm a tésztát.

Amikor kész beleöntöm még a bort, elzárom a tûzhelyet, s hõntartáson hagyom.

Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel..





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/02/fehe...

sponsored links

Keres?s