Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

2014-03-22

sponsored links

Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

Akciósan vettem a tintahalat nagyon kedvezõ áron - 1500 Ft-ért/ kg - nem lehetett otthagyni. Meg kellett venni, s rögtön el is készítettem.

Hozzávalók :
  • 50 dkg tintahalkarika
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 db citrom
  • 5 db burgonya
  • 6 szál petrezselyem
  • õrölt fekete bors
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
Elkészítés:

A krumplikat felteszem fõni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.

A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.

Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, s hozzáöntöm a fehérbor, facsarok rá citromot.

Amikor mindkét serpenyõben megsültek a hozzávalók, tálalok.

A tányérra szedek a tintahalból, locsolok rá a szószból,  és a krumpliból, teszek rá egy szelet citromot, s szórok rá petrezselymet, a tintahalra facsarok citromot..





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/03/fehe...

sponsored links

Keres?s