Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival
sponsored links
Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival
Akciósan vettem a tintahalat nagyon kedvezõ áron - 1500 Ft-ért/ kg - nem lehetett otthagyni. Meg kellett venni, s rögtön el is készítettem.Hozzávalók :
- 50 dkg tintahalkarika
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili
- 1 db citrom
- 5 db burgonya
- 6 szál petrezselyem
- só
- õrölt fekete bors
- 1 ek chiliszósz
- 1 dl fehérbor
A krumplikat felteszem fõni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.
A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.
Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, s hozzáöntöm a fehérbor, facsarok rá citromot.
Amikor mindkét serpenyõben megsültek a hozzávalók, tálalok.
A tányérra szedek a tintahalból, locsolok rá a szószból, és a krumpliból, teszek rá egy szelet citromot, s szórok rá petrezselymet, a tintahalra facsarok citromot..