Fehérboros almazselé panna cottával és áfonyalekvárral
sponsored links
Az édesség mindig méltó lezárása egy finom ebédnek. Mikor már friss, zamatos és csábító gyümölcsökbõl válogathatunk a piacokon, akkor nagyon gyakran készítek pohárkrémeket, nem csak magunknak, de vendégeimnek is. Nagyon gyorsan el lehet készíteni és szinte mindent belerakhatunk, amit otthon találunk, csak a fantáziánk szabhat határt, hogy mi minden is kerüljön bele. Volt még itthon néhány szem ragyogóan piros almám, most azt használtam fel hozzá. De hogy "nagyoknak való" legyen egy kis nemes nedû is került bele, amit az édes karamelles alma csak úgy kortyolt magába. Azt a 4-5 óra hosszát volt nagyon nehéz kivárni, míg a krém megdermedt, de aztán gyorsan a pohár fenekére néztünk.
Hozzávalók 4 személyre : 4 alma, 4 ek. barnacukor, 1 dl fehérbor, 2,5 dl tejszín, 1,25 dl tej, 1 cs. vaníliáscukor, 3 ek. (nyírfa) cukor, 1 zselatinfix ...