Fehérborban párolt zöldségekkel göngyölt pulykamell
sponsored links
Megígértem barátnõmnek, hogy kiötlök valami göngyölt pulykás receptet, amit karácsonykor õ is el tud készíteni. Sikerült egy szemnek és szájnak egyúttal különleges élményt nyújtó étket készíteni.
Amikor már unjuk a gesztenyével töltött száraz pulykamellet és finom szaftos különlegességre vágyok, akkor érdemes a pulykát kicsit változatosabban megsütni.
A zöldségeket ízlés szerint szabadon variálhatjuk, én most sárgarépát, fehérrépát, cukkinit, újhagymát, zellerszárat, kaliforniai paprikát és aszalt szilvát tettem bele .
De máskor kerülhet bele spenótlevél, gomba vagy akár padlizsán is.
Kívülrõl bacon szeletekbe burkoljuk, hogy ezzel védjük meg a húst a kiszáradástól. Sok-sok borral felöntjük és sütõben lassan puhára sütjük. A bor miatt kicsit nehezen puhulnak a zöldségek ezért hagyjunk idõt rendesen a sütésre.
Hozzávalók: ...