Fehérborban párolt csirkemáj édesköménnyel
sponsored links
A finom zamatos fehérborban párolt zöldségek zsályával és kakukkfûvel ízesítve remek alapot adnak a szaftosan rózsás csirkemájhoz. Ezúttal több zellerfélét pároltam a májhoz. Került bele zellergumó, zellerszár és szintén a zellerfélékhez sorolt édeskömény is. Az édeskömény (másik nevén ánizskapor) fûszer és gyógynövény is egyben, rendkívül jó hatással van az emésztésre és a nõi menzesz problémákra.
Az édeskömény nyersen kicsit ánizsos ízû, de sütve inkább édeskés, mostanában az egyik kedvenc zöldségem lett.
A fehérboros májas ragut önálló fogásként vagy szélesmetélt tésztához feltétkén is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 szál sárgarépa
1 szál póréhagyma
3 szál zellerszár
1/2 zellergumó ...