Fehérborban párolt csirkefalatok mazsolás-hagymás rizzsel
sponsored links
Az úgy volt, hogy férj vett 10 kg csirkefarhátat a kutyáknak. Többször elõfordult már, hogy irigykedve nézte a kutyáknak fõzött farhátat, mert nagyon szereti a csontos húsokat. Most nem állt meg a sóvárgásnál, látva, hogy a farhát jó húsos, gyorsan döntött. Közölte, hogy ebbõl vág ki magának húsosabb csontokat és azt legyek szíves megcsinálni neki. Végül a 10 kg farhátból kétszer egy kg húst tettünk el magunknak. Az egyik adagból pörköltet terveztem, a másikból pedig ez az étel kerekedett. Természetesen csirkemellbõl, vagy combból is elkészíthetõ.
A medence-részrõl vágta ki ezeket a gyönyörû húsdarabokat:
Hozzávalók:
Kb. 1 kg csirkehús (tetszés szerint)
3 ek olaj vagy zsír
2 dl fehérbor
1 dl húsleves (vagy víz)
curry
cayenne bors ...