Fehérbabos-kókusztejes sütõtökpüré balzsamecetes sült céklával és friss korianderrel
sponsored links
Ha feldolgoztuk a cím hosszúságát, a recept már nem lesz ennyire borzalmas, ígérem. Mostanában - mint látható - nem jut idõm leülni bejegyzéseket írogatni, és sajnos visszatért a régi problémakör is, a nincsidõmfõzni. Hétköznap aktív lelki küzdelem folyik a mitegyünkma témakörben, mert sajnos tényleg nincs rá idõm és mert minden ételfutár rettenetes, így hétvégén szabadul rám (vagy szabadulok én rá) a pótoljunkbemindent életforma. Legutóbb úgy éreztem, hogy egy egész õszt kell hirtelen kipróbálnom és/vagy bepótolnom, ezért került össze a sütõtök a céklával, és csak éppenhogy maradt ki a játékból a káposzta. Az másnap jött. :)
A cékla:
- 4 teniszlabdányi méretû cékla
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek cukor
- 1 ek olaj
Ezzel érdemes elkezdeni. A céklákat megmostam, majd egyenként hámozatlanul alufóliába csavartam õket. Egy szintén alufóliával bélelt tepsire állítgattam a csomagokat, és 200 fokos sütõben egy óra alatt puhára sütöttem. Ezután a türelmes emberek megvárhatják, hogy kihûljön, az énfélék pedig foghatnak egy húsvillát/kést, és elkezdhetik az ügyeskedést. Kicsomagolás után ...